В Житомирі відбудеться фестиваль до Дня молоді «Моє місто молоде» За ініціативи Молодіжної громадської ради при виконавчому комітеті Житомирської міської ради, за сприяння управління сім’ї, молоді та спорту міської ради та Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, спільно з молодіжними та громадськими організаціями, а також окремими активістами Житомира 27 червня відбудеться святкування Дня молоді.
Починаючи з 10 години ранку в рамках проведення фестивалю кілька тисяч житомирян на майдані Соборному візьмуть участь у спортивному флеш-мобі «Житомир жме рекорд» для встановлення спортивного рекорду України з наймасовішого відтискання. Одразу після цього кожен бажаючий зможе долучитися до «Гамма-марафону: Життя – це рух» – пробіжці з майдану Соборного до Гідропарку на підтримку онкохворих дітей. Після фінішу о 12.00 біля малої сцени відбудеться спортивна руханка з першим заступником міського голови.
З самого ранку на території Гідропарку до Дня молоді проходитимуть традиційні міські турніри з пляжного футболу та волейболу, змагання зі спортивного орієнтування на місцевості та пауерліфтингу. Житомиряни зможуть взяти участь у велоквесті та велопробізі, а також долучитися до ряду майстер-класів з гімнастики, гирьового спорту, бойового гопака та спортивних бальних танців.
Кожен бажаючий зможе перенестися у стародавні часи разом з клубом історичної реконструкції “Коловрат”, постріляти у страйкбольному тирі, відвідати, або взяти участь у тематичній “Фотосушці” «Моє місто молоде».
Родзинкою денної програми стане “Поетична площа”, де можна буде послухати вірші запрошених поетів: Вікторія Дикобраз (Рівне), Вано Крюгер (Київ), Юрій Барабаш (Київ), Олена Степаненко (Київ), та зачитати власні. Завершить Поетичну площу запальний подарунок від школи професійного східного танцю Олександри Ковальової “AMBERLY”.
З 12.00 пройдуть публічні дебати з керівництвом міста на тему “Місто очима молоді”, де кожен зможе задати свої питання очільникам міста.
Протягом всього дня кожен бажаючий зможе долучитись до волонтерів у плетінні маскувальних сіток та “кікімор” для воїнів АТО.
О 15.00 відбудетьсья міский турнір з брейн-рингу, а ввечері Житомиряни зможуть відчути себе справжніми “мафіозі”, відвідавши відкритий чемпіонат області з інтелектуально-псигологічної гри “Мафія” за класичними правилами.
Також протягом усього дня на території Гідропарку проходитиме ярмарок виробів народної творчості та патріотичної атрибутики. Для всіх бажаючих працюватиме фотозона.
Завершать, і без того насичений день, цілих два патріотичних концерти.
Перший на великій сцені на пляжі Гідропарку. З 16.00 Житомирян розважатиме команда КВН “ШТУКА_ТУРКА”. Одразу після них виступатимуть відомі житомирські гурти MARIAND, The Heartbeats та Остров Добрых Надежд. Після них справжній етнічний драйв даруватиме гурт з Рівного ЕтноXL. Наступним гостем стануть рок-козаки з гурту Веремій, які порадують нас презентацією нової пісні, а на завершення основної програми — лірична та ніжна Гапочка, з новою прорамою, подарує Житомиру свої пісні. Нічну програму великої сцени розпочне яскраве вогняне шоу від cтудії Fire in Soul та презентація акустичної програми спеціальної гості вечора Христини Халімонової. На завершення всіх чекає драйвове музичне дійство від гурту ZAPASKA.
Зовсім інше дійство відбудеться в Парку культури та відпочинку ім. Юрія Гагаріна біля Арки. Там з 16.00 пройде традиційний молодіжний патріотичний захід “Молодь – майбутнє України”, участь у якому беруть вихованці підліткових клубів міського культурно-спортивного центру. В програмі: інтерактивні конкурси, молодіжна руханка “Живий прапор”, конкурс української пісні та конкурс краси і чарвності.

Оргкомітет фестивалю запрошує мешканців та гостей Житомира взяти активну участь у запропонованих заходах та довести: наше місто – молоде!

Меню