“Казка про гроші” – українське кіно прямує до Житомира

  1. Головна
  2. Анонси
  3. “Казка про гроші” – українське кіно прямує до Житомира

27021394_1558929740865691_6131386173755693298_oВ Житомир знову прямує українське кіно. Цього разу ми зможемо познайомитись зі знімальною групою стрічки “Казка про гроші”, знятої за мотивами повісті нашого земляка Володимира Короленка. Презентація відбудеться 28 січня о 16.00 у кінотеатрі ім. Івана Франка.

“Підтримка українського кіновиробника є ґрунтовною для його відродження та існування. При тотальному знищенні кінотеатрів в містах та селах області у селах, кожний показ вітчизняного фільму є культурною подією. І якщо на зйомку і випуск фільму гроші ще знаходяться, то на рекламній підтримці прокату часто намагаються зекономити. Єдиним дієвим способом привернути увагу вітчизняного глядача залишається зустріч творчої групи з глядачами. Це не просто маркетинговий хід але й потужний зворотній зв’язок, що дає розуміння наскільки такий фільм потрібен глядачеві і наскільки творча група з режисером на чолі впевнені у виконаній роботі.

Часто такі зустрічі надихають її учасників на нові проекти та значно розширюють їх світогляд. Наприклад, для завтрашніх гостей стало справжнім відкриттям що житомир – батьківщина Володимра Короленка, за мотивами твору якого і було знято фільм «Казка про гроші»,” – так прокоментував важливість таких заходів співорганізатор презентаії в Житомирі Ігор Шурпан, керівник Житомирського кіноклубу.

Прем’єру української казки представлять режисерка Олеся Моргунець та актори Андрій Ісаєнко і Михайло Кукуюк.

Фільм-казка за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день» – це повчальна історія про людську слабкість, про один зі створених і живучих пороків – скупість. Це фільм-притча про християнське милосердя, про добро, про кохання.

Головні ролі у фільмі виконали Андрій Ісаєнко, Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Олександр Кобзар, Микола Боклан, Костянтин Костишин та Віра Кобзар. Автор сценарію – Віктор Гресь.

Всеукраїнський прокат «Казки про гроші» стартує із 25 січня.

Проект фільму «Казка про гроші» став одним із переможців Другого конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку розміром 11 911,3 грн., що становить 100% вартості виробництва.

Зйомки фільму проходили в Києві та в «Національному музеї народної архітектури і побуту Пирогово»

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Up5XbcapUrU&w=560&h=315]

Окрім перегляду фільму на гостей заходу очіку музичний подарунок від жіночого хору Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка під керівництвом Тетяни Гордеєвої

 

Меню