Житомир приєднався до всесвітньої акція “Година Землі”

  1. Головна
  2. Година Землі
  3. Житомир приєднався до всесвітньої акція “Година Землі”
DSC_7539 - копия«Вмикай свою силу!» – під таким девізом у нинішньому році в Україні проходить міжнародна екологічна акція “Година Землі”. Кампанію проводить природоохоронна  організація Всесвітній фонд дикої природи (WWF) за підтримки Міністерства  екології та природних ресурсів та Державного  агентства  з енергоефективності та енергозбереження.
Відтак у суботу, 28  березня, люди по всьому світі вимкнули світло на одну годину –  Годину Землі,  аби привернення увагу громадськості до проблеми зміни клімату.

Житомир вперше офіційно долучився до кампанії «Година Землі» в 2011 році. Цьогоріч у місті  в  рамках акції 28 березня 2015 року з  20.30 до 21.30 год. було урочисто  вимкнене зовнішнє освітлення на фасадах  будинків майдану імені С.П. Корольова. Організатором заходу у Житомирі виступили ГО ЖОМГО «Цілком природно» та Житомирська міська рада.
“У Житомирі Година Землі – яскрава й не така, як була раніше, – розповідає один з організаторів заходу Ілля Грицанюк, – В усьому світі цю годину прийнято відзначати тематичними вечірками. Ми вирішили зробити акцію цікавою: долучили музику з вогнями, барабанщиків та бандуристів , символічний рубильник,  який вимкне в. о. міського голови, та  створили напис  із свічок ” Година Землі +” .
DSC_7792DSC_7795
В.о. міського голови Любов Цимбалюк натиснула символічний вимикач світла та своїм прикладом закликала житомирян бути екологічно свідомими й не залишатися осторонь глобальної  проблеми зміни клімату.
“Це година, яка  об’єднує  зусилля небайдужих людей для  збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків. І мені приємно, що житомиряни свідомі важливості цього питання.  Наші діти мають жити на гарній Планеті!” – говорить Любов Цимбалюк.
DSC_7727
Годину вимкненого  світла  на майдані імені С. П. Корольова звучала “музика Землі”.  У концертній програмі взяли участь група вуличних барабанщиків “ВулБа”, театр вогню “Fire In Soul”, бандуристка Світлана Ніконорова та творчі  колективи   Палацу культури.
DSC_7810
“Кожен може зробити свій внесок у боротьбу з глобальним потеплінням в повсякденному житті –  не витрачати  даремно енергію, воду та  газ, купувати  енергоефективні прилади та багато чого іншого”, – зазначають організатори заходу та  наголошують, що  ці прості кроки кожної людини  є важливими у  справі порятунку Планети.
DSC_7551 - копия DSC_7645
Матеріал з сайту Житомирської міської ради
Меню