легіон

23 травня Житомир разом з усією Україною святкує День Героїв України. Цьогоріч більшість проукраїнських організаій міста планують провести ряд спільних заходів, приурочених до цієї визначної дати.

О 18.30 відбудеться збір всіх охочих біля меморіальної дошки Олегу Ольжичу, що знаходиться на розі вулиць О. Ольжича та Перемоги. До участі в урочистій ході запрошуються всі патріоти України, активісти громадських об’єднань та політичних сил. Організатори заходу закликають всіх учасників брати з собою максимальну кількість української символіки. Організаційна символіка – не більше одного організаційного прапора від організації, за умови наявності державних прапорів. О 19.00 колонна рушить до могили провідників ОУН Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, а звідти по вулиці Перемоги та Київській до Михайлівського Собору та далі на вулицю Михайлівську для проведення урочистого мітингу. На кожній точці планується покладання квітів та подяка Героям України за їх внесок у розбудову Української державності.

На вулиці Михайлівській житомирян чекає виступ житомирських авторів патріотичної пісні та поетів. О 20.00 відбудеться відкритий показдокументального фільму “Легіон”.

«Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» – новий документально-ігровий фільм від режисера Тараса Химича є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття. Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців. В скурпульозних реконструкціях перед нами постає образ українського Січового Стрільця. Через події сьогодення ми можемо краще зрозуміти мотивацію та діяння історичних персонажів. Це перший в Україні документальний фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K.

Також протягом усього дня безкоштовно всі охочі зможуть відвідати тематичну виставку “Українські патріоти” у Житомирському обласному краєзнавчому музеї, за адресою майдан Замковий 1.

Меню